Recept: gebakken groentechips

crohn-colitis-recept-voeding

Rauwe groenten worden vaak gezien als gezond aperitiefhapje, maar zijn voor IBD-patiënten moeilijk te verteren. Dit recept voor gebakken groentechips is daarom zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Porties: 6
Klaar in: 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 stuks geschilde pastinaak
  • 2 courgettes
  • 2 stuks geschilde wortel
  • Olijfolie (spray)
  • Minstens 1 theelepel zout

Stap voor stap

1.

Snij de groenten in dunne schijfjes van anderhalve millimeter.
Tip: gebruik hiervoor een mandoline.

2.

Verwarm de oven voor op 190°C.

3.

Vet 2 grote bakplaten in met olijfolie.

4.

Leg de groenteschijven uit op keukenpapier.
Besprenkel ze met een theelepel zout en wacht 15 minuten.
Dep droog met keukenpapier.

5.

Leg de groenteschijven op de bakplaten en besprenkel met olijfolie.
Dit alles mag nu gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

6.

Haal de chips uit de oven. Besprenkel met zout en laat 5 minuten afkoelen.
Tip: in een afgesloten potje kan je de chips tot 3 dagen bewaren.

  • 86 calorieën
  • 2 gram proteïnen
  • 1 gram vet, waarvan 0 gram verzadigde vetten
  • 20 gram koolhydraten
  • 6 gram vezels
  • 417 milligram natrium

 Smakelijk!