Recept: Dim sum

ziekte-crohn-dim-sum-recept-yasmin

Een heerlijk Oosters hapje dat de perfecte start is van een feestelijke avond. Serve while it’s hot.

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 15 minuten
Porties: 24 dumplings
Klaar in: 35 minuten

Ingrediënten

  • Kippengehakt, 500 gram
  • Lente-ui, 1 bosje
  • Dumplingvellen, 1 pakje
  • Kipkruiden
  • Peper
  • Oestersaus
  • Zoetzure saus

Stap voor stap

1.

Snij de lente- ui in fijne ringetjes en doe deze bij het gehakt,
samen met de pikante kipkruiden en peper.
Meng de ingrediënten goed.

2.

Leg in het midden van een dumplingvel een balletje gehakt
en vouw de dumplings beetje bij beetje dicht tot een bolletje.

3.

Breng water aan de kook en zet twee stokjes langs beide zijden van de kookpot.
Leg de dumplings in een stoommandje en zet dit op de stokjes.
Laat de dumplings een kwartiertje stomen
en serveer met de oester- en zoetzure saus.

Smakelijk!