Recept: Chocomousse light

Chocomousse light

Chocomousse: wie lust het nu niet? Mij kan je er alleszins altijd blij mee maken. Jammer genoeg verteer ik de klassieke variant moeilijk. Voor mensen met Crohn of colitis valt dat dessert heel zwaar. Gelukkig werkt dit extra light recept voor mij wél. Mijn geheim? Ik laat de room achterwege.

Eigenlijk heb ik maar drie ingrediënten nodig: chocolade, eiwit en klein beetje suiker. Doordat ik geen room en eigeel toevoeg, is de chocomousse veel lichter verteerbaar. En ik kies voor melkchocolade: dat valt iets minder zwaar.

Bereiding: 15 minuten

Porties: 4

Ingrediënten

  • 80 gram melkchocolade
  • 4 eieren zonder dooier (enkel het eiwit)
  • 40 gram witte suiker

Stap voor stap

1.

Smelt de chocolade au bain-marie.

2.

Klop het eiwit zeer stijf. Voeg tijdens het opkloppen lepel per lepel de suiker toe.

3.

Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door het eiwit.

4.

Bewaar in de koelkast.

TIP: Wist je dat je chocomousse heel makkelijk kan invriezen? De smaak is na het ontdooien exact hetzelfde.