Recept: Cake(jes) met appelmoes
Verteer je een klassieke cake moeilijk? Vervang de boter door appelmoes en je krijgt een licht verteerbare en vetarme cake. Dit recept is heel leuk om samen met kinderen te maken!
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 tot 50 minuten
Porties: +/- 10 kleine cakejes of 1 grote cake
Klaar in: 35 tot 65 minuten
Ingrediënten
- 1 ei
- 60 gram suiker
- 60 gram zelfrijzende bloem (of 60 gram gewone bloem en 2 gram bakpoeder)
- 60 gram fijne appelmoes, zonder suiker
Stap voor stap
1.
Verwarm de oven voor op 180°C
2.
Klop met een mixer het volledige ei samen met de suiker op totdat het dik en lichtgeel is.
3.
Voeg de appelmoes en de bloem in delen voorzichtig toe aan het eimengsel.
4.
Verdeel het mengsel over kleine cakevormpjes of 1 grote cake vorm. Vul de vormpjes maar voor ¾ zodat de cake nog een beetje kan rijzen.
5.
Zet de cake in de oven. Kleine cakejes hoeven maar 20 tot 25 minuten in de oven. Een grote cake laat je het best ongeveer 50 minuten voor een grote cake.
Tip: Hoe weet je of je cake goed gebakken is? Steek een statéprikker of breinaald in het midden van je cake. Als daar geen deeg blijft aanplakken, dan is je cake klaar.
Smakelijk!