Recept: Blueberry cheesecake

instasize_0311124206-2-1

Een heerlijk dessert op basis van Griekse yoghurt. Het is lekker, vullend en toch heel licht verteerbaar.

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten (+ nacht laten rusten)
Porties: 4
Klaar in: 1 dag

Ingrediënten

  • Magere Griekse yoghurt,1 kg
  • Blauwe bessen, 500 gram
  • Hazelnoten, 200 gram
  • Haver, 150 gram
  • Gedroogde vijgen, 100 gram
  • Kokosolie, 100 gram
  • Limoenen, 2 stuks
  • Zoetstof


Stap voor stap

1.

Doe de hazelnoten in een keukenrobot en mix ze op de hoogste stand gedurende 30 seconden tot meel. Doe hetzelfde met de haver en doe dit in een grote kom.

2.

Verhit de kokosolie in een kommetje in de microgolfoven gedurende één minuut en doe dit in de keukenrobot samen met de vijgen. Hou een beetje kokosolie over om de springvorm mee in te vetten.

3.

Mix de kokosolie en de vijgen op de hoogste stand gedurende 30 seconden en doe dit daarna ook in de kom. Voeg een scheut zoetstof toe en kneed alles goed door elkaar.

4.

Verdeel het beslag in de ingevette springvorm en druk met je handen alles goed aan. Bak de bodem in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°. Haal de gebakken bodem uit de oven en laat deze 30 minuten afkoelen.

5.

Doe de magere Griekse yoghurt in een grote kom samen met het sap van twee limoenen, een scheut honing of zoetstof en 250 gram blauwe bessen. Roer alles voorzichtig door elkaar en verdeel het beslag over de gebakken bodem. Zet de cheesecake in de koelkast en laat deze gedurende een nachtje opstijven. 6. Haal de cheesecake uit de koelkast en leg er de andere 250 gram blauwe bessen op.

Smakelijk!