Recept: Bloemkool met broccoli en filet d’anvers

bloemkool

Dit feestelijk en gezond recept met gestoomde groenten is perfect voor IBD-patiënten die op zoek zijn naar een origineel gerecht.

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Porties: 2
Klaar in: 25 minuten

Ingrediënten

  • Bloemkool, 1 stuk
  • Broccoli, 1 stuk
  • Filet d’anvers, 3 à 4 dunne sneden
  • Karnemelk, 1 eetlepel
  • Kruidenolie (geblancheerde kruiden mixen met olijfolie), 1 eetlepel
  • Gebakken oud wit brood, 1 snede
  • Sushi-azijn, 1 theelepel
  • Grof zeezout

Stap voor stap

1.

Kuis de bloemkool en broccoli en snij in roosjes.
Stoom vervolgens de bloemkool -en broccoliroosjes
en kruid af met een snufje grof zeezout, kruidenolie en sushi-azijn.

2.

Schik de roosjes op een bord.

3.

Schik de filet d’anvers in hele dunne plakjes over de groenten.

4.

Meng de karnemelk met de kruidenolie en gebruik dit als vinaigrette.

5.

Bak tenslotte een snede oud brood en verkruimel dit als topping.

Smakelijk!