In ploegen werken lukt niet meer

colitis-werken-vermoeidheid-jurgen

Ik werk al meer dan 20 jaar bij hetzelfde bedrijf als metaalbewerker. Mijn werkgever en collega’s zijn de afgelopen jaren enorm begripvol geweest voor mijn situatie. Tijdens en na mijn operaties ben ik 10 maanden thuis geweest. Ik ben terug deeltijds gaan werken, maar ook dat bleek nog te belastend.

Ik werkte voor mijn ziekte in ploegen, dat moest ik opgeven. Ploegwerk is al vermoeiend voor iemand die kerngezond is, laat staan voor iemand met een chronische ziekte. Ik werk nu voltijds, maar in een andere functie met meer bureauwerk. Ze hebben daar op mijn werk nooit een probleem van gemaakt en daar ben ik hen enorm dankbaar voor. Ik besef maar al te goed dat het niet vanzelfsprekend is.

Ik ben wel vaker moe dan iemand zonder de ziekte, maar ik heb er op mijn werk geen last van. Als ik thuis kom, slaap ik een half uurtje en dan kan ik er weer tegenaan. Daar prijs ik me heel gelukkig voor, want ik doe mijn job enorm graag. Ik ben heel blij dat ik kan blijven werken en meedraaien in de maatschappij.