Paasbagels met roomkaas en eiersalade
Een simpel maar oh zo lekker smaakbommetje. Ideaal als bijgerecht op je paasbrunch, of gewoon als lekkere lunch. Avocado zit tjokvol vezels en is dankzij de onverzadigde vetten goed om je suikerspiegel en cholesterol op peil te houden. Maar als je het niet verdraagt, laat je hem gewoon weg en blijft er nog altijd een lekker gerecht over.
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 2 bagels of broodjes naar keuze
- 50 gram light roomkaas
- 4 plakjes bacon
- 1 avocado
- 2 hardgekookte eieren
- 1 eetlepel (light) mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt (kan ook met lactosevrije of sojayoghurt)
- Fijngehakte peterselie
- Peper en zout
Stap voor stap
1.
Bak de bacon in een voorverwarmde oven van 180°C totdat de plakjes krokant zijn.
2.
Plet de eieren met een vork.
3.
Meng de eieren, mayonaise, yoghurt en peterselie.
4.
Kruid af met peper en zout.
5.
Snijd de avocado in plakjes.
6.
Snijd de bagels over de breedte doormidden.
7.
Besmeer met een laagje roomkaas.
8.
Afwerken met de eiersalade, plakjes avocado en stukjes krokante bacon.
Smakelijk!
Omdat voedingsbehoeften vrij individueel kunnen zijn, wordt sterk aanbevolen dat alle voedingsonderwerpen worden besproken met je zorgteam en/of een voedingsdeskundige of diëtist die gespecialiseerd is in IBD.
C-ANPROM/BE/IBDD/0375 – March 2025