Op reis check ik altijd eerst waar de toiletten zijn

daisy_driesluyten22

Meestal kies ik de auto om me te verplaatsen. Als ik ga werken, maar ook als we op reis gaan. Op sommige dagen lukt het vlot om het openbaar vervoer te nemen, op andere dagen dan weer niet. Ik durf het risico niet altijd te nemen. Dan voel ik me veiliger met de auto.

Als we ergens bijscholing volgen, nemen de meeste van mijn collega’s de trein. Ik kies altijd voor de auto, maar collega’s mogen gerust meerijden met mij. Ze moeten er wel rekening mee houden dat ik heel vaak een tussenstop moet maken. Gelukkig heb je in België veel afritten. Als ik op de radio hoor dat er ergens file is, stop ik bij het eerstvolgende tankstation voor een toiletbezoek. Zo hoop ik dat ik problemen kan vermijden.

Reisgedrag aanpassen

Ook op reis gaan we altijd met de auto. Mijn man mag om medische redenen niet vliegen. Ik wel, maar ik voel me toch veiliger met de auto. Dan heb je het toch meer in de hand. We hebben lange tijd een eigen vakantiehuis gehad in Zweden, waar we dan de hele zomer verbleven. Dat was mijn plaats om tot rust te komen. Had ik een goeie dag, dan maakten we een uitstap. Ging het slechter, dan bleven we gewoon ter plekke.

Ultieme rustplek in Zweden

Door operaties – zowel bij mij als bij mijn man – konden we een hele tijd niet naar Zweden gaan. Toen hebben we beslist ons vakantiehuis te verkopen. Met pijn in het hart. Ik mis het wel, ons rustige, groene plekje. Nu het weer iets beter gaat met onze gezondheid, is de goesting er weer om een nieuw huisje te kopen in Zweden.

Als ik ergens naartoe ga, check ik altijd eerst waar de toiletten zijn. Pas dan voel ik me veilig. Ik heb daar een extra zintuig voor ontwikkeld, om snel toiletten te ontdekken. Nu, in coronatijden, heb ik het heel moeilijk om naar een openbaar toilet te gaan. Veel toiletten zijn niet open, niet schoon of niet veilig. Daarom blijf ik vaker dan ik zou willen ‘in mijn kot’.

Reistips van Daisy

  • Vertrek niet zonder toiletpapier.
  • Check op voorhand waar de toiletten zijn ter plaatse.
  • Reis je met de auto? Stop regelmatig in tankstations voor een toiletbezoek, ook al moet je nog niet. Je weet nooit dat je in een file terechtkomt.