Op reis check ik altijd eerst waar de toiletten zijn

daisy_driesluyten22

Elk jaar gaan we een paar keer op vakantie naar Scandinavië. Mét de auto, dan kunnen we altijd stoppen bij een tankstation als het nodig is. In landen als Denemarken en Zweden kom ik helemaal tot rust. De natuur is er nog vrij ongerept, daar geniet ik echt van. En: de toiletten zijn er gratis, proper, én altijd voorzien van toiletpapier!

Meestal kies ik de auto om me te verplaatsen. Als ik ga werken, maar ook als we op reis gaan. Op sommige dagen lukt het vlot om het openbaar vervoer te nemen, op andere dagen dan weer niet. Ik durf het risico niet altijd te nemen. Dan voel ik me veiliger met de auto.

Reisgedrag aanpassen

Ook op reis gaan we altijd met de auto. Mijn man mag om medische redenen niet vliegen. Ik wel, maar ik voel me toch veiliger met de auto. Dan heb je het toch meer in de hand. We hebben lange tijd een eigen vakantiehuis gehad in Zweden, waar we dan de hele zomer verbleven. Dat was mijn plaats om tot rust te komen. Had ik een goeie dag, dan maakten we een uitstap. Ging het slechter, dan bleven we gewoon ter plekke.

Door operaties – zowel bij mij als bij mijn man – konden we een hele tijd niet naar Zweden gaan. Toen hebben we beslist ons vakantiehuis te verkopen. Met pijn in het hart. Ik mis het wel, ons rustige, groene plekje. Nu het weer iets beter gaat met onze gezondheid, is de goesting er weer om een nieuw huisje te kopen in Zweden.

Pas als ik weet waar de toiletten zijn, voel ik me veilig

Extra zintuig om toiletten te ontdekken

Als ik ergens naartoe ga, check ik altijd eerst waar de toiletten zijn. Pas dan voel ik me veilig. Ik heb een extra zintuig voor ontwikkeld om snel toiletten te ontdekken. Een extra voordeel in Zweden is dat je er altijd toegang hebt tot toiletten. En die zijn dan ook nog eens proper, gratis, en hebben altijd toiletpapier voorhanden. Bovendien ben ik intussen zo vertrouwd met de reisroute, dat ik onderweg veel stopplaatsen ken en me dus helemaal veilig voel. 

Dit jaar zijn we iets minder lang weggeweest, omdat ons vierde kleinkind op komst was. Ik wou de geboorte absoluut niet missen. En dat is gelukt! De afgelopen dagen heb ik enorm genoten van de piepkleine baby. En nu kunnen we onze volgende trip naar Zweden, in de herfst, weer beginnen plannen. 

Reistips van Daisy

  • Vertrek nooit zonder toiletpapier.
  • Check op voorhand waar de toiletten zijn ter plaatse.
  • Reis je met de auto? Stop regelmatig in tankstations voor een toiletbezoek, ook al moet je nog niet. Je weet nooit dat je in een file terechtkomt.