Onder het mes?

colitis-medicatie-remissie-operatie-maikel

Na mijn diagnose zijn we gestart met een milde behandeling, maar die sloeg niet aan.

Erna werd gekozen voor immunosuppressiva, maar ook die werkten niet. Na vele maanden van zoeken en aanmodderen, kreeg ik een hevige crisis. Op de zwaardere medicatie reageerde ik toen allergisch. Uiteindelijk kregen we de ziekte enkel met cortisone onder controle.

Mentaal niet klaar

Ik ben eventjes in remissie geweest, maar vandaag gaat het weer slechter. Ik wacht nu bang de resultaten van onderzoeken af die moeten uitwijzen of de medicatie die ik nu neem aanslaat. Als dat niet zo is, dan heb ik nog maar één optie: een chirurgische ingreep. Het zou dan gaan om de totale verwijdering van mijn dikke darm en rectum. Dat betekent ook: leren leven met een stoma. Eerlijk gezegd, daar ben ik mentaal nog niet klaar voor.