Nog niet klaar voor een stoma

charlotte_driesluyten21-1

Door de jaren heen heb ik heel veel verschillende medicatie gekregen. Die medicatie helpt altijd voor even, tot mijn lichaam er niet meer op reageert. Dan begint de zoektocht opnieuw naar iets anders.

Twee jaar geleden kreeg ik een zware opstoot. In 2 weken tijd viel ik 10 kilo af. Ik bleef naar school gaan en werken. Ik zag wel dat ik vermagerde, maar ik negeerde het. Mijn mama heeft toen ingegrepen. Ik kreeg meteen sondevoeding toen ik in het ziekenhuis aankwam.

Het laatste stuk van mijn darm is getroffen door de ontstekingen. Daardoor kan er bij mij niet geopereerd worden. In theorie is dat wel mogelijk, maar dan moet ik voor de rest van mijn leven met een stoma leren leven. Daar ben ik echt bang voor. Zeker omdat ik zo jong ben. Jurkjes en bikini’s zou ik dan niet meer durven dragen, denk ik.