Muziek ontspant me

shauni_driesluyten22

Het ergste aan ziek zijn, vind ik de vermoeidheid. Het pakt me alles af wat ik graag doe. Bijna alles, dan.

Mijn sociaal leven is zo goed als onbestaande. Fitnessen kan ik niet meer. Gelukkig heb ik nog mijn muziek. Dat is echt ontspanning. Ik luister heel graag naar filmmuziek. In de zetel, mijn ogen toe, playlist op. Dan voel ik de stress helemaal wegtrekken. Zo’n muzikale pauze geeft me energie om andere dingen te doen en te blijven doorgaan. Een favoriete melodie kan ik niet kiezen, ik heb er zoveel. Rusten of instorten Ik ben nog maar 21 jaar, ik zou moeten bruisen van energie. Tot twee jaar geleden deed ik dat ook. Maar nu ben ik niet alleen veel moe, ik heb ook last van mijn gewrichten. Uitgaan, sporten… Nu kan dat allemaal niet meer. Elke twee uur moet ik rusten. Anders stort ik in. Ik moet nog altijd een vijftal keer per dag naar het toilet. Ook dat is echt vermoeiend. Ik wil me zo graag weer jong voelen.