Mijn vriendinnen grijpen zo snel mogelijk in

charlotte_driesluyten22

Mijn beste vrienden weten alles over mijn ziekte. Ze zien het ook aan mij als ik me niet goed voel. Als we op stap zijn, helpen ze mee om zo snel mogelijk een toilet te vinden voor mij.

Mijn beste vrienden weten alles over mijn ziekte. Ze zien het ook aan mij als ik me niet goed voel. Als we op stap zijn, helpen ze mee om zo snel mogelijk een toilet te vinden voor mij.

Ik ga enkel winkelen met mijn beste vriendinnen. Ik leer wel nieuwe mensen kennen, maar daar spreek ik niet echt mee af. Ik moet dan telkens opnieuw zeggen dat ik de ziekte van Crohn heb. Mijn beste vriendinnen zien het aan mij als ik een toilet nodig heb. Ik begin dan te zweten en word ongemakkelijk. Ik probeer het nog wat uit te stellen, maar zij grijpen zo snel mogelijk in.

Als ik ergens afspreek met vriendinnen, probeer ik me zo dicht mogelijk te parkeren. Ik heb altijd een emergency kit bij. Ook als ik met vriendinnen in de auto zit. Ze begrijpen dat. Als we iets gaan drinken, zorg ik ervoor dat ik naar het toilet ben geweest voor we terug vertrekken. Er zijn dus een aantal extra zaken waarmee ik rekening moet houden.