Mijn job geeft me kracht

schermafbeelding-2020-01-03-om-11-02-42

Ik werk voltijds als maatschappelijk werkster. Dat valt me soms wel zwaar. Maar mijn werk geeft me energie. Ik werk vooral met mensen met een beperking, en ga af en toe bij hen op huisbezoek. Door mijn eigen ziekte voel ik hen heel goed aan. Dat voelen zij ook, en daardoor vertrouwen ze me sneller.

Voltijds werken

Doordat ik voltijds werk, gebruik ik het weekend om uit te rusten. Dat is niet makkelijk, maar financieel kan ik het me helaas niet permitteren om minder te werken. Ik heb het geld nodig voor mijn medicatie en mijn behandelingen. Daarom diende ik bij de VDAB een aanvraag in om erkend te worden als iemand met een chronische ziekte. Die erkenning kreeg ik niet. Ik ben nog behandelbaar, zeggen ze. Maar ik zou zelf niet weten hoe, want ik doe alles wat de artsen me adviseren.

Mijn cliënten geven me energie

Soms heb ik op het werk een grote achterstand, omdat ik af en toe een dag rust nodig heb. Maar als ik er niet ben, blijft het werk liggen. In het algemeen zijn mijn collega’s daar wel begripvol voor. Al vergeten ze soms dat ik ziek ben. Als maatschappelijk werkster ga ik op huisbezoek bij mensen die een beperking hebben. Zij voelen dat ik hen begrijp en daarom nemen ze mij sneller in vertrouwen.

Maar dat werkt ook omgekeerd: ze geven me energie en leren mij extra te genieten van de kleine dingen. Zoals van een kop thee, luisteren naar de zee die ruist, of simpelweg van samen zijn… Dat voelt heel goed en het verruimt mijn kijk op het leven.