Leren luisteren naar mijn lichaam

karen_driesluyten11

Ik heb een lang parcours afgelegd vooraleer ik een balans vond. Ik heb heel diep gezeten en een extreme weg bewandeld, zeker op chirurgisch vlak. 

Tijdens mijn behandelingen luisterde ik niet alleen naar de artsen, maar ook naar mijn eigen lichaam. Je moet je lichaam verzorgen zoals je een ziek kind verzorgt: zacht zijn en er zorg voor dragen.

Ik heb het lang moeilijk gehad om mijn buik graag te zien en ook door mijn buik te ademen. Door je buik ademen is nochtans essentieel als IBD-patiënt. Ik vind dat dat echt kan helpen bij het genezingsproces. Je raakt nooit volledig af van deze ziekte, maar je kan je leven wel zo inrichten dat het leefbaar wordt. Ik ben dankzij die instelling ook redelijk snel gerecupereerd van mijn drie operaties.