Lekker eten en reizen kan ik niet opgeven

crohn-reizen-voeding-victor

Ik heb eindelijk een goede balans gevonden op het vlak van voeding. Ik mijd champignons, asperges en rauwe groenten. Verder eet ik zo gevarieerd mogelijk en drink ik veel water en thee.

Ik geloof dat als je je darmflora openstelt voor verschillende prikkelingen, die darmen ook meer kunnen verdragen. Ik ga voor mijn job veel uit eten en doe dat ook heel graag. Ik ben een echte bourgondiër. Als ik me een paar dagen slechter voel, let ik op mijn voeding en eet ik echt gezond.

Het draait allemaal rond de juiste balans. Het enige dat ik echt veel minder drink sinds mijn ziekte is alcohol. Een glas wijn lukt wel, maar echt pintelieren op café doe ik niet meer. Dat vind ik niet zo erg en mijn vrouw heeft nu altijd een bob.

Bucketlist

Mijn vrouw en ik reizen graag, en doen dat het liefst zo vaak mogelijk. Binnen Europa lukt dat prima. De gezondheidszorg is er optimaal en op enkele uren sta ik terug in België mocht dat nodig zijn.

We willen heel graag naar Azië en Afrika, maar dat wil ik eerst grondig bespreken met mijn arts. Ik moet sowieso opletten voor vaccins omwille van mijn medicatie en een opstoot krijgen in het midden van de Cambodjaanse jungle lijkt me verschrikkelijk.

Toch hebben we nog een serieuze bucketlist die ik heel graag wil afwerken. Mijn ziekte gaat dat niet in de weg staan, het is een kwestie van goede voorbereiding.