Kurkuma overnight oats
Elke dag boterhammen bij het ontbijt gaat op den duur misschien vervelen. Met havermout kies je voor een evenwaardige bron van koolhydraten, eiwitten, B-vitamines en vezels. Met deze overnight oats heb je ‘s ochtends direct een gezond ontbijt, want overnight staat voor havermout die een nachtje heeft geweekt. Uit de koelkast nemen en klaar!
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Porties: één
Ingrediënten
- 8 eetlepels havermout
- 8 eetlepels halfvolle melk (of plantaardige melk)
- ½ banaan
- Een halve theelepel kurkumapoeder
- Eventueel honing of agavesiroop om te zoeten
- Toppings: rood fruit, kokos, munt, of wat je maar lekker vindt en kunt verdragen
Stap voor stap
1.
Meng de havermout, melk en kurkuma in een kom.
2.
Voeg eventueel een beetje honing of agavesiroop toe, naar smaak.
3.
Laat de havermout een nachtje in de koelkast staan.
4.
Plet de volgende ochtend de banaan en meng deze onder de havermout.
5.
Werk de havermout af met toppings naar keuze.
Smakelijk!
Disclaimer: Omdat voedingsbehoeften vrij individueel kunnen zijn, wordt sterk aanbevolen dat alle voedingsonderwerpen worden besproken met je zorgteam en/of een voedingsdeskundige of diëtist die gespecialiseerd is in IBD
C-ANPROM/BE/IBDD/0394 – Mei 2025