Kort na onze eerste ontmoeting vertelde ik over mijn colitis

siegried_driesluyten18-scaled-1

Mijn grootste redding was de ontmoeting met mijn vriend. Ik was net hersteld van mijn operatie, en begon aan mijn eerste job. Voor de eerste keer in lange tijd ging het weer goed met me. Hem leren kennen, was de kers op de taart: ik voelde me geweldig.

De liefde heeft veel veranderd voor mij. M’n vriend is echt fantastisch. Hij heeft al zo veel voor mij betekend. We leerden elkaar kennen in de zomer van 2016, enkele maanden na mijn operatie. Ik heb hem vrij snel na onze eerste ontmoeting verteld over mijn colitis en mijn operaties.

Ik gaf mijn hart helemaal bloot

Ik vond het echt spannend om dat met hem te delen. De operatie was nog zo recent, en uiteindelijk is het toch wel heel persoonlijk. Op dat moment was ik volop aan het herstellen. Lichamelijk was ik echt al beter, maar mentaal had ik het best moeilijk met mijn nieuwe lichaam. Maar ik vind eerlijkheid erg belangrijk, dus gaf ik m’n hart helemaal bloot.

Hij begreep wanneer mijn lichaam rust nodig had

Gelukkig reageerde hij goed. Hij vond het erg voor mij en hoopte vooral dat ik me snel beter zou voelen. Zijn reactie was precies wat ik nodig had. Hij heeft mij enorm geholpen tijdens mijn herstel. Op momenten dat ik extra zorg nodig had, gaf hij die. Hij is heel zorgzaam: dat is zijn karakter. Hij begreep het ook als uitstapjes niet lukten omdat mijn lichaam aan rust toe was. Hij was en is er altijd voor mij.

Dankzij die beginjaren hebben we een heel sterke basis opgebouwd. Ondertussen zijn we bijna vijf jaar samen en wonen we al drie jaar samen.

Ik weet dat ik me niet hoef te schamen

De medicatie slaat eindelijk aan. Het gaat goed met me. Er zijn natuurlijk slechtere periodes met veel buikpijn, veel toiletbezoekjes en uitputting. Ik voel me helemaal begrepen door hem en ik weet dat ik mij niet hoef te schamen. Iemand die je no matter what steunt, doet heel veel met een mens. Met zijn liefde erbij kan ik alles aan.


Lees meer over de thema’s die in dit artikel aan bod kwamen:

  • Hoe andere bloggers omgaan met hun diagnose
  • Bloggers getuigen over hoe hun geliefden omgaan met hun colitis
  • Wanneer is een operatie nodig voor mensen met colitis ulcerosa?