Recept: Knapperige crumble met appel en bosbessen

Delicious,Apple,And,Blackberry,Crumble,Cake,With,Oat

Friszuur en toch zoet, smeuïg én met een heerlijke crunch, en kruidig geurend naar heerlijke winteravonden. Je feestelijk diner kan je perfect afsluiten met deze crumble met appel en bosbessen. Je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan, maar je kan hem makkelijk vooraf maken en voor het serveren nog eventjes opwarmen. Ook heerlijk – voor wie het kan verdragen – met een heerlijk bolletje ijs!

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 30 minuten in de oven

Porties: twee

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 100 gram bosbessen (je kan ook diepvriesbessen gebruiken )
  • Kaneel (naar smaak)
  • 70 gram havermout
  • 60 gram amandelmeel
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 4 eetlepels roomboter of kokosolie
  • Een snuifje zout

Stap voor stap

1.

Verwarm de oven voor op 180°C.

2.

Snijd de appels in stukken.

3.

Doe de appels en de bosbessen in een ovenschotel. Strooi er wat kaneel over, naar smaak.   

4.

Meng de havermout, amandelmeel, ahornsiroop, zout en roomboter (of kokosolie) tot een kruimelig geheel.

5.

Verdeel de crumble over het fruit in de ovenschotel.

6.

Bak de crumble 30 minuten in de oven.

Smakelijk!

Omdat voedingsbehoeften vrij individueel kunnen zijn, wordt sterk aanbevolen dat alle voedingsonderwerpen worden besproken met je zorgteam en/of een voedingsdeskundige of diëtist die gespecialiseerd is in IBD

C-ANPROM/BE/IBDD/0346 – Dec 2024