Kiezen tussen gezondheid en carrière

crohn-werken-stress-charlotte

Ik werk nu twee jaar deeltijds als boekhouder bij een accountantskantoor. Ik ben voltijds gestart, maar dat lukte niet. Nu gebruik ik de woensdagnamiddag, donderdag en vrijdag om te rusten. Ik slaap soms 2 à 3 uren in de namiddag. Ik snap niet hoe ik zo moe kan zijn, maar mijn lichaam vraagt erom.

Ze zijn heel begripvol op mijn werk, maar ik voel me soms schuldig. Zeker omdat ik zo vaak afwezig ben. Ik doe mijn job graag, maar ik voel dat ik nog meer in mijn mars heb. Alleen wil mijn lichaam niet altijd mee, dat heb ik aan de lijve ondervonden toen ik stage liep bij een consulting agency. Een competitieve omgeving waarin heel hard gewerkt wordt. Op mijn eerste dag had ik 40 graden koorts en ben ik flauwgevallen tijdens de rondleiding. Ik kon wel door de grond zakken van schaamte. Op de laatste dag was ik zo kapot dat ik meteen erna ben opgenomen in het ziekenhuis.

Ik zou heel graag een hoge functie hebben bij zo’n bedrijf, maar dat gaat niet. Ik moest kiezen tussen mijn gezondheid en mijn carrière. Daar heb ik het nog altijd moeilijk mee. Ik weet dat ik intellectueel meer aankan kan, maar fysiek kan ik zo’n hoog werktempo niet aan.

Ik zou graag ooit zelfstandig zijn en een b&b openen met mijn vriend. Hij is zelfstandige in bijberoep en ook mijn ouders en broer hebben hun eigen zaak. Ik heb dus nooit anders gekend. Mijn dokter raadt me af om mezelf in een financieel zwakkere positie te zetten, maar ik ben nog niet klaar om die droom op te geven.