Kiezen voor alternatieve wegen

karen_driesluyten8

Na mijn diagnose werd er meteen medicatie opgestart. Mijn klachten verbeterden jammer genoeg niet, welke behandeling we ook probeerden. Ik moest nog steeds constant naar het toilet en ik werd steeds vermoeider.

Na enkele maanden ben ik op eigen houtje gestopt met mijn medicatie. Het ging niet meer om me voort te slepen van dag naar dag. Daarom hoopte ik om mezelf te genezen via alternatieve wegen. Ik heb drie jaar ge√ęxperimenteerd met alternatieve geneeskunde. Ik wilde weten wat zij mij te bieden had omdat ik mij niet begrepen voelde door artsen die me op dat moment begeleidden.

3 maanden helse pijn 

Ik kreeg de vermoeidheid min of meer onder controle en had uiteraard ook geen last van vervelende bijwerkingen. Ook mijn bloedwaarden zagen er steeds beter uit, door de vele plantaardige supplementen die ik nam. Toch verdwenen de klachten niet volledig.

Op een bepaald moment kreeg ik een fissuur, een scheurtje in de anus. Omdat ik zo vaak naar het toilet moest, genas het scheurtje maar niet. En dat deed verschrikkelijk veel pijn, maanden aan een stuk. Ik had geen andere keuze dan opnieuw een beroep te doen op de klassieke geneeskunde. Uiteindelijk hebben artsen botox gebruikt zodat het scheurtje kon genezen. Dat was voor mij een verwittiging dat het zo niet verder kon. Ik klopte aan bij het ziekenhuis, waar men mij vanaf het eerste moment goed opving.