Juf Annelies

colitis-juf-annelies

Ik werk voltijds als leerkracht in het derde leerjaar, een job die ik ongelooflijk graag doe. Ik kan me niet inbeelden dat ik ooit iets anders zou doen. Als ik eerlijk ben, is het geen ideale omgeving voor iemand met colitis. 

Het kan stresserend zijn en ik kan niet zomaar naar het toilet lopen en mijn klas alleen laten. Toch wil ik mijn job als leerkracht nooit opzeggen. Misschien dat ik ooit overstap naar een deeltijdse job, maar dat zien we dan wel weer als het moment zich aandient.

Ik heb ook het geluk dat ik al veel ervaring heb en dat mijn werkomgeving begripvol is voor mijn situatie. Ze snappen wat de ziekte inhoudt en begrijpen het volledig als ik tijdens een opstoot niet kan komen werken.

Ik moet dan constant naar het toilet lopen, dus dat valt niet te combineren met mijn job. Ik heb daarom ook bewust gekozen om het aan de directeur op mijn school te vertellen. Ik ben niet verplicht om dat te doen, maar ik voel er mij beter bij dat ze weet wat er aan de hand is. Ze reageerde gelukkig heel begripvol, ik voel mij volledig gesteund.