Ik laat me niet opsluiten

daisy_driesluyten10

Ik ga heel graag op reis, maar mijn ziekte gooit vaak roet in het eten. Een vriendin wil graag met mij op citytrip. Maar onlangs ging ik een week naar Rome en lag ik de hele tijd ziek in mijn bed. Niet ideaal.

Daarom durf ik niet op ciytrip gaan met mijn vriendin. Wat als ik de hele week ziek ben? Dan is zij daar de dupe van. Ik zou daar alleen maar meer stress van krijgen.

Rusten wanneer ik wil

Bij mij speelt vooral de vermoeidheid een grote rol. Eigenlijk voel ik me de hele tijd alsof ik heel zwaar ben uitgegaan. Maar dan jammer genoeg zonder dat uitgaan. Toch wil ik me zeker niet opsluiten. Met mijn familie gaan we regelmatig naar een huisje in Zuid-Frankrijk. Dat is echt de perfecte omgeving voor mij. Ik kan er rusten wanneer ik wil en ik schaam me niet om naar het toilet te gaan. Als ik te moe ben, neemt niemand me dat kwalijk.

Droomreis naar Bali

Dit jaar wil ik met mijn vriend een verre reis maken. Naar waar weten we nog niet. Dat hangt een beetje af van mijn volgende onderzoek. Als mijn ontstekingswaarden hoog zijn, moet ik medicatie meenemen. Dat is niet onoverkomelijk, maar het geeft wel extra stress voor iets dat normaal ontspannend is. Ook het vliegtuig nemen is niet gemakkelijk. Ik ben altijd bang dat ik heel ziek ga worden. Tijdens een vlucht kan je niet zomaar een luchtje scheppen. Maar ik weiger om me daardoor te laten tegenhouden. Ik wil toch één keer per jaar een mooie reis maken. Hopelijk lukt dat dit jaar. Ik zou bijvoorbeeld dolgraag Bali bezoeken. Als dat niet lukt, gaan we opnieuw naar het zuiden van Frankrijk en dan zal ik daar met volle teugen van genieten. Op reis gaan we sowieso!