Ik heb het geld nodig

charlotte_driesluyten17

Ik werk voltijds. Daarnaast doe ik weekendwerk en volg ik avondlessen. Dat is veel, en dat voel ik ook. Maar ik kan het geld goed gebruiken.

Ik werk noodgedwongen voltijds

Tijdens de week werk ik 38 uur. Twee keer per week volg ik avondles. En tijdens het weekend werk ik nog eens 6 uur. Ik denk er wel over na om minder te werken. Maar ik heb het geld nodig om mijn ziekenhuiskosten en medicatie te betalen. Ik wil graag samenwonen met mijn vriend. Elke euro die ik kan sparen, is dus meer dan welkom.

Last van gewrichtspijn

De laatste tijd heb ik heel veel last van pijn in mijn gewrichten. Vaak kan ik ‘s avonds bijna niet meer rechtstaan door de pijn. De dokters vertelden me dat mijn Crohn zich op mijn gewrichten heeft gezet. Daarom volg ik nu intensief kinesitherapie.

Eigenlijk moet ik kiezen voor mijn gezondheid. Dat betekent dat ik minder zou moeten gaan werken. Maar dat vind ik moeilijk, want ik ben nog zo jong. Iedereen van mijn leeftijd werkt voltijds. Ik ben bang voor de reacties van anderen. Mensen hebben zo snel een oordeel. Ik voel het ze denken: “Zij is zo jong en werkt niet voltijds.” En dat is heel confronterend.