Ik had net een nieuwe zaak

victor_driesluyten12

Toen ik hoorde dat ik de ziekte van Crohn heb, had ik nog maar net mijn vennootschap opgericht. Dat was heel moeilijk. Uiteindelijk heb ik mijn vennootschap verkocht. Gelukkig voel ik me intussen alweer beter. Een tijdje geleden richtte ik zelfs een nieuw bedrijfje op.

Ziek als zelfstandige

Het was in 2015 dat ik mijn diagnose kreeg. Als zelfstandige ben je niet genoeg beschermd tegen ziekte. Je hebt als ondernemer sowieso geen goed vangnet in België, vind ik. Gelukkig kreeg ik toen wel steun van mijn omgeving, anders was ik er financieel misschien wel onderdoor gegaan. Omdat er niet echt beterschap in zicht was, heb ik uiteindelijk mijn vennootschap verkocht. Ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb, want werken ging in die periode echt niet.

Beter na operatie

Drie jaar geleden heb ik uiteindelijk een zware operatie ondergaan. Toen hebben ze een deel van mijn darm verwijderd. Ik ben zo blij dat de operatie vlot verlopen is, en dat ik niet met een stoma wakker geworden ben. Nu is de vernauwing weg, en mijn medicatie werkt prima. Sindsdien voel ik me een pak beter. En ik heb opnieuw een eigen zaak opgericht. Ik heb altijd al een passie gehad voor vastgoed. Maar het concept van een traditionele makelaar vind ik wat verouderd. Daarom heb ik een site opgericht met online ondersteuning voor mensen die zelf hun woning willen verkopen.

Opnieuw mijn eigen baas

Ik ben mijn eigen baas en kan dus zelf mijn uren bepalen. Als het moet, kan ik eens wat rusten. Mails beantwoorden of telefoons opnemen kan je trouwens ook vanuit je zetel doen. Of vanuit je toilet… Als ik een moeilijkere periode heb, maak ik mijn agenda ‘rustiger’. Mijn leven is helemaal ingericht op maat van mijn ziekte. Ik heb mezelf die vrijheid gegeven, en dat is absoluut nodig als ik het wil volhouden.