Ik blijf zoeken naar het juiste dieet

robin_driesluyten22

Na al die jaren blijft voeding een moeilijk punt. Ik moet echt letten op wat ik eet. Pikant eten, koolsoorten, melk en alcohol verdraag ik absoluut niet. Vroeger at ik heel graag rode kool, dus dat vind ik wel jammer.

Bijna nooit op restaurant

Aardappelen, pasta en zelfs rauwe groenten kan ik dan weer wel verdragen. Na een restaurantbezoek heb ik het meestal lastig. Maar we gaan eigenlijk heel weinig uit eten met het gezin. Mijn ouders en broer zijn trouwens heel flexibel met wat we thuis eten. Dat maakt het heel wat makkelijker: niemand hoeft apart voor mij te koken.

Geen alcohol of sigaretten

Hoe ik het juiste eetregime vind? Dat verloopt voor mij heel proefondervindelijk. Het kan zijn dat ik de ene dag iets verdraag en dan plots niet meer. De enige richtlijn die ik in het ziekenhuis kreeg was om roken en alcohol te vermijden. En dat doe ik ook.

Ik ben wel van plan om eens te rade te gaan bij een diƫtist. Misschien dat hij of zij wat meer variatie in mijn menu kan steken.