Ik bewonder hoe mijn zus met haar ziekte omgaat

karenenzus_driesluyten21

Ik ben enorm trots op hoe Karen omgaat met haar ziekte. Ze staat heel sterk in haar schoenen en luistert altijd naar haar lichaam. Ze neemt niet zomaar alles aan wat artsen zeggen. Ik bewonder dat, want dat is niet gemakkelijk als patiƫnt.

Gereserveerd toilet

We zijn er als gezin altijd geweest voor Karen. Ik help sowieso graag anderen en cijfer mezelf snel weg voor iemand anders. Dat vind ik niet erg.. Het is vanzelfsprekend dat we klaarstaan voor elkaar. Zo zijn er bij mij thuis drie toiletten, en iedereen wist vroeger dat die beneden altijd vrij moest zijn voor Karen. De anderen moesten maar naar boven gaan. Toen we in de jaren voor haar pouch samen op reis gingen, verkenden we altijd eerst de omgeving om te zien waar de toiletten waren.