Heel vatbaar voor stress

charlotte_driesluyten14

Hoe ik me voel hangt echt af van periode tot periode. Ik kan me wekenlang heel slecht voelen en dan nadien weer een stuk beter. Dat heeft vaak te maken met wat er in mijn omgeving gebeurt. Ik ben heel vatbaar voor stress.

Ik ben geen prater. Ik krop mijn gevoelens op. Mijn vriendinnen weten dat. Zij trekken aan de alarmbel als ze me een tijdje niet gezien hebben. Dan stort ik volledig in. Ik ben een tijdje naar een psycholoog geweest, maar dat was niets voor mij. Daar krijg je een uur de tijd om je verhaal te vertellen en dan is het aan de volgende persoon. Ik had daar geen goed gevoel bij.

Praatgroep

Toen mijn papa onverwacht overleden is, heb ik het heel moeilijk gehad. Sinds zijn dood ga ik soms naar een praatgroep. Dat is heel zwaar en emotioneel, omdat je allemaal herkenbare verhalen hoort. Ik voel dat aan mijn lichaam. Achteraf voel ik me een wrak. Maar het helpt wel omdat ik me herken in de verhalen van anderen. Ik heb het gevoel dat ik het geluk heb gevonden bij mijn vriend. Hij is erg begripvol. Ik heb ook heel veel steun aan mijn vriendin Inge. Zij heeft colitis ulcerosa en blogt net als ik over haar ziekte. Vaak maken we dezelfde dingen mee, en we zien het aan elkaar als we ons niet goed voelen.