Een goede reisverzekering is essentieel

crohn-voyage-voyager-assurance-norbert-1

Reizen is voor mij de perfecte combinatie van mijn passies: eten en andere culturen ontdekken. Ik ga sowieso elk jaar naar mijn thuisland Rwanda en naar New York om mijn familie te bezoeken. Daarnaast probeer ik nog zoveel mogelijk andere plaatsen te ontdekken. 

Ik moet uiteraard rekening houden met mijn ziekte, dus ik maak op voorhand goede afspraken met mijn dokter zodat ik voldoende medicatie heb. Omdat ik nog in Afrika gewoond heb, ben ik immuun voor bepaalde ziektes zoals gele koorts. Gelukkig, want als Crohn-patiënt mag ik die vaccins niet toegediend krijgen en dan zou ik mijn thuisland niet kunnen bezoeken.

De belangrijkste les die ik heb geleerd bij reizen met de ziekte van Crohn is hoe belangrijk het is om een uitstekende reisverzekering te hebben. Die les heb ik geleerd na een heel dure en stresserende vakantie in Zwitserland toen ik in het ziekenhuis werd opgenomen en mijn verzekering niet in orde was.

Ik wist niet of ik de kosten kon betalen en ik was ook bang dat ze niet wisten welke behandeling ik nodig had. En dat allemaal omdat ik enkele documenten niet tijdig had ingevuld. Dat zou ik nooit meer laten gebeuren!