Gezonde mugcake met havermout

gezonde mugcake met havermout

‘s Morgens kan ik echt genieten van een heerlijk ontbijt. Jammer genoeg heb ik niet altijd veel tijd. Dan is dit recept ideaal: de mugcake. Ken je dat? Het is een cake in een mug, het Engelse woord voor mok of kop. Je roert je ingrediënten door elkaar in een kop, zet die in de microgolfoven en… klaar!

Ik maak de mugcake met havermout: lekker gezond én voedzaam. Suiker heb je niet nodig: als je een banaan toevoegt, is het meer dan zoet genoeg. Ideaal als ontbijt, maar ook als snel tussendoortje!

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 4 minuten in de microgolfoven

Porties: 1

Klaar in: 9 minuten

Ingrediënten:

– 1 rijpe banaan
– 1 ei
– 0,5 theelepel bakpoeder
– 6 eetlepels havermout
– Handje blauwe bessen (vers of diepvries)
– Snuifje kaneel
– Snuifje zout

Stap voor stap

1.

Neem een grote mok en plet hierin de banaan met een vork. 

2.

Roer het eitje erdoor.

3.

Voeg de havermout, het bakpoeder, een snuifje zout en kaneel bij het banaan-eimengsel. Meng goed.

4.

Voeg de blauwe bessen toe, en meng opnieuw.

5.

Zet de mugcake 4 minuutjes in de microgolfoven (max. 900 watt).

6.

Is de mugcake nog vloeibaar? Zet het dan een minuutje extra in de microgolfoven.

7.

Keer de mugcake om op een bordje of lepel hem zo op uit de mok.

Smakelijk!