Gezond eten blijft een uitdaging

margot_driesluyten15-1

Ik ben heel positief ingesteld. Altijd al. De ziekte heeft dat niet veranderd. Ik ben wel veel bewuster gaan leven, vooral op het vlak van gezondheid.

Ik sta veel meer stil bij de rol die voeding heeft en probeer echt te luisteren naar mijn lichaam. Verder probeer ik er niet te veel bij stil te staan of na te denken over hoe het slechter kan gaan. Waar ik me soms wel zorgen over maak, zijn de bijwerkingen van de medicatie, maar daar kan ik niet veel aan doen. Ik heb de medicatie nodig om me goed te voelen.

Ik heb een mooi gevuld sociaal leven met een job die ik graag doe, fijne vrienden en een fantastisch lief. Ik vind dus zeker niet dat ik mag klagen. Als we een uitstap doen, hou ik rekening met mijn voeding en verre reizen zijn sowieso niet aan mij besteed. Het enige dat nog beter kan, is mijn dieet. Ik zou graag een evenwicht vinden in wat ik wel en niet kan eten en dat op een gezonde manier. Dat vind ik de grootste uitdaging.