Gezond eten is belangrijk voor mij

karen_driesluyten19

Ik eet heel bewust en probeer altijd voor de gezonde optie te kiezen. Ik eet vooral veel groenten en fruit. Omdat ik een pouch heb, moet ik ook voldoende indikkende producten eten. Bananen, rijst, brood en aardappelen staan dan ook altijd op mijn boodschappenlijst.

Verder eet ik volledig gluten- en lactosevrij. Dat bevalt me gewoon beter. Ik heb nu eenmaal veel minder last als ik gluten en lactose mijd. Als ik dat toch eet, moet ik meer naar het toilet en heb ik soms bloed in mijn stoelgang.

 

Gelukkig zijn er vandaag veel alternatieven. Ik eet veganistische kazen, producten op basis van kokos en glutenvrij brood en pasta. Ik eet minder vlees, ook al omdat het niet meer past bij mijn levensstijl. Dat besef kwam heel plots: op een bepaald moment was ik vlees aan het bakken en de geur maakte me bijna misselijk. Toch wil ik mezelf geen al te strikt vegetarisch dieet opleggen.

 

Witte boterhammen met kaas

 

Bonen, linzen en kikkererwten verteer ik goed. Ook groenten en fruit lukken prima, zelfs toen ik mijn dikke darm nog had. Ik kon dan ook niet begrijpen dat ik tijdens mijn opnames in het ziekenhuis witte boterhammen met kaas kreeg. Dat was dan zogezegd gezond. Ik wist het toen nog niet, maar ik was op dat moment al gluten- en lactose-intolerant. Die ziekenhuismaaltijden waren dus een rechtstreekse aanval op mijn lichaam.