Gevulde courgette met tonijn

Stuffed,Zuccini,With,Rice..style,Rustic.selective,Focus

Courgette is een echte zomergroente. De meeste mensen met Crohn of colitis ulcerosa verteren de groente heel goed: ze bevat weinig koolhydraten, veel vezels én is heel mild voor je darmen. Het is daarnaast een van de meest veelzijdige groenten die ik ken: je kan courgette in heel veel recepten verwerken. Persoonlijk vind ik ze heerlijk gevuld met tonijn.

Die vis is ook magerder dan bijvoorbeeld makreel en haring, maar bevat toch heel wat gezonde omega 3-vetzuren. Uit blik is tonijn trouwens even gezond als vers.

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 25 minuten in de oven

Porties: 2

Klaar in: 24 minuten

Ingrediënten:

– 1 courgette
– 1 blikje tonijn in eigen nat
– Peper en zout
– Provençaalse kruiden
– Geraspte kaas

Stap voor stap

1.

Verwarm de oven voor op 180°C.

2.

Snijd de courgette in de lengte door.

3.

Haal het vruchtvlees met een lepel uit de courgette. Zorg ervoor dat de courgette heel blijft. Houd het vruchtvlees bij.

4.

Leg de twee helften in een ovenschotel. Kruid met peper en zout.

5.

Zet de courgettes in de voorverwarmde oven. Ondertussen kan je de vulling maken.

6.

Snijd het vruchtvlees van de courgette in kleine blokjes.

7.

Stoof het vruchtvlees met 1 eetlepel vetstof aan.

8.

Voeg de tonijn toe.

9.

Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

10.

Laat de vulling 10 minuten stoven.

11.

Haal de courgettes uit de oven en vul met de vulling.

12.

Doe eventueel een beetje geraspte kaas bovenop de vulling.

13.

Zet nog een 25 minuten in de oven totdat de courgette volledig gaar is.

14.

Serveer met rijst of puree.

Smakelijk!