Gelukkig kan ik mijn hobby’s beoefenen

robin_driesluyten10

Mijn sociaal leven lijdt niet echt onder mijn ziekte. Ik ga uit als ik daar zin in heb, wat niet zo vaak is, en ook mijn hobby’s kan ik beoefenen.

Zo ga ik heel graag skiën, ik doe het al sinds ik 8 jaar oud ben. Vroeger gingen we met het gezin, sinds enkele jaren ga ik met vrienden op skireis.

Ontspannen op reis

We hebben een huisje waar we zelf koken, dus dat is alvast geen probleem. Mijn vrienden zijn op de hoogte van mijn ziekte en houden er op zo’n reis enorm veel rekening mee. Ze vragen dan altijd wat ik wel en zeker niet mag eten. Ook op de piste staan, lukt prima. Ik heb nog nooit een ongelukje gehad. Ik ben tijdens zo’n reis ook heel ontspannen en heb dan sowieso minder last van mijn Crohn.

Twee keer per week sport

Daarnaast speel ik ook hockey. We trainen 2 keer per week en spelen elk weekend een wedstrijd. Het is niet echt een contactsport, waardoor ik geen last heb van reuma. En ook mijn Crohn strooit hier gelukkig geen roet in het eten.