Geen medicatie meer

la-recto-colite-medicaments-fini-katia

Ik ben vorig jaar volledig gestopt met het nemen van medicatie. De dosissen waren niet meer volledig aangepast aan mijn huidig gewicht, dus ik wou eens proberen of ik ook zonder medicatie goed functioneer. 

Ik ben heel tevreden met de resultaten: ik ben minder ziek en infecties genezen sneller. Het enige nadeel is dat ik opnieuw iets meer gewrichtspijn heb, omdat mijn medicatie ook die pijn tegenhield. Dat is gelukkig niet zo’n groot probleem omdat ik deeltijds werk en dus mijn gewrichten minder moet belasten.

Ironisch genoeg heb ik die gewrichtsklachten ontwikkeld, mede door het langdurige gebruik van hoge dosissen cortisone. In die tijd werd de behandeling nog niet gecombineerd met supplementen zoals calcium en vitamine D, met permanente schade aan mijn gewrichten tot gevolg.

Mijn lichaam staat ook vol met striemen als gevolg van de zwelling, nog zo’n fijn neveneffect van cortisone. Ik herinner me nog steeds de eerste keer dat ik naar het volleybal ging na mijn diagnose. Ik had zo’n typisch ‘maangezicht’ en mijn vrienden herkenden me bijna niet. Cortisone wil ik nooit meer nemen.