Fietsen maakt mijn hoofd leeg

betty_driesluyten20-2

Eigenlijk ben ik niet echt sportief. Maar ik fiets en zwem wel graag. Van fietsen word ik rustig. En sporten maakt je hoofd leeg. Het onderdrukt de stress. Zeker nu heb ik daar echt behoefte aan.

Ik hou ervan om buiten te zijn. Als ik fiets, kan ik de omgeving observeren en rustig rondkijken. Dat is voor mij erg ontspannend. Tijdens de wintermaanden wonen mijn man en ik in Tenerife, en daar zwem ik dagelijks. Hier fiets en wandel ik vooral. 

Bang en onzeker

Ik ben erg angstig momenteel. We weten niet wat ons te wachten staat, en dat maakt me bang en onzeker. Ik heb schrik om ziek te worden. Daarom blijf ik zoveel mogelijk ‘in mijn kot’. Boodschappen bestellen we online, een keer per week halen we die dan op. Wel gaan mijn man en ik minstens een keer per dag fietsen. Dan kiezen we de kleine wegen zodat we zo weinig mogelijk mensen tegenkomen. De tochtjes mogen trouwens niet té lang zijn, want door mijn Crohn moet ik vaak naar het toilet. En onderweg stoppen, dat is zeker nu alle restaurants en cafés toe zijn onmogelijk.

Bewegen helpt tegen stress

De eerste 10 dagen van de lockdown waren mijn man en ik nog in Tenerife. Daar waren ze erg streng. Vreselijk was dat! Maar een persoon per gezin mocht naar buiten, en dat alleen om eten te kopen of om naar de apotheek te gaan. Streng gecontroleerd door de politie en het leger. In ons appartementencomplex zijn zwembaden, maar ook die waren gesloten. We vonden het jammer dat we daar helemaal niet konden bewegen of sporten. Ik ben heel blij dat we hier wél nog mogen bewegen!


Ik raad het iedereen aan: blijf sporten en kom op zijn minst een keer per dag buiten. Ga wandelen of fietsen. Het verzet je gedachten, het breekt je dag én het helpt tegen de stress.