De mobilhome

crohn-reizen-mobilhome-betty

Ik ben al lang gestopt met werken, maar ik ben niet veel thuis. Ook al is dat wel niet zo handig als je Crohn hebt. Maar de muren zouden op me af komen als ik teveel thuis blijf. En nee, ik laat mijn leven niet bepalen door mijn Crohn. Dat is al 40 jaar mijn motto.

Dat klinkt natuurlijk gemakkelijker dan in de praktijk. Ook als ik me niet goed voel, ‘sleurt’ mijn man me mee. Zo kan ik mijn zinnen verzetten en me toch nog ontspannen. Hup, de mobilhome in en weg waren we. In goede en in slechte tijden.

Zo’n mobilhome is perfect voor reislustige Crohn-patiënten. Zo’n 16 jaar hebben we heel Europa rondgereisd met onze mobilhome. Dat was ideaal. Ik had mijn wc en bed bij de hand en kon zelf koken.

Onze favoriete reisbestemmingen waren Italië en Spanje. Vooral omwille van het droge klimaat, dat een goede invloed heeft op mijn gezondheid. Italië was onze favoriet voor in juni of september, en voor de eindejaarsperiode trokken we regelmatig naar Spanje.

Ik mis hem wel, onze mobilhome. Die vrijheid van reizen is zalig. Ook al kijk ik nu van ons appartement in Tenerife uit op een azuurblauwe zee en geniet ik van een zalig herfstzonnetje op het terras. Het is hier ook niet slecht.