Recept: Bloemkoolsoep met gerookte zalm

nummer

Als IBD-patiënt is het belangrijk om vezelrijk te eten. Bloemkool is een perfecte groente op dat vlak, want naast heel wat vitamines en mineralen bevat bloemkool ook veel vezels. Bovendien zit het boordevol antioxidanten, die je immuunsysteem een boost geven. In deze soep gebruik ik prei als basisingrediënt, want dat is lichter verteerbaar dan ui. Kan je ui wel goed verdragen, dan kan je het uiteraard toevoegen. De gerookte zalm geeft aan deze fluweelzachte soep in 1-2-3 een feestelijk tintje.

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 20 minuten

Porties: twee

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 x wit van prei
  • 1 liter groentebouillon
  • enkele reepjes gerookte zalm

Stap voor stap

1.

Snijd de bloemkool in roosjes.

2.

Was en snijd het preiwit in stukken, ter grootte van de bloemkoolroosjes.

3.

Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de bloemkool en prei toe.

4.

Kook alles gaar.

5.

Mix de soep heel fijn.

6.

Serveer met de reepjes gerookte zalm. Voeg toe naar smaak.

Smakelijk!

C-ANPROM/BE/IBDD/0333