Bagel met gegrilde courgette

bagel met gegrilde courgette

Zomer, dat betekent: courgette. Een groente die trouwens echt bij élk gerecht past: denk maar aan een smakelijke pasta, een zomerse quiche of… een heerlijke bagel. Dit recept maak ik graag als lunch: snel, makkelijk en gezond. Voeg gerust extra groenten toe, afhankelijk van wat je kan verdragen. 

Om de vetten te beperken, gebruik ik light roomkaas of zuivelspread en bacon in plaats van spek. Bacon smaakt ongeveer als spek maar bevat heel wat minder vetten. 

Ter vergelijking:

Vetten in spek = 27 gram/100 gram

Vetten in bacon = 2 gram/100 gram

Porties: 2

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 10 minuten

Klaar in: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 bagels
  • Enkele eetlepels light roomkaas
  • Een halve courgette
  • 100 gram bacon
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn

Stap voor stap

1.

Snijd de courgette in dunne plakjes. Kruid de plakjes courgette met peper en zout.

2.

Gril de plakjes courgette in een grillpan totdat deze gaar zijn.

3.

Leg de bacon op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de bacon krokant in een voorverwarmde oven van 180°C.

4.

Snijd de bagel open en toast even in een broodrooster.

5.

Besmeer de onderkant van de bagel met roomkaas.

6.

Leg er de gegrilde courgette en gebakken bacon op.

7.

Breng op smaak met olijfolie en balsamicoazijn.

8.

Werk af met de bovenkant van de bagel.

 Smakelijk!