Angst voor levensverzekering

maikel_driesluyten19

Mijn medische kosten zijn vrij hoog: de geregelde controles en onderzoeken, mijn dagelijkse sessies bij de kine, mijn medicatie, … Vroeger kon ik voor een deel van die kosten terugvallen op de hospitalisatieverzekering van mijn papa, vandaag heb ik gelukkig een groepsverzekering van het werk. Maar zolang colitis niet als chronische ziekte wordt erkend, blijft de medische kost zwaar.

Dan heb ik het nog niet over de hogere premies voor een levensverzekering of voor een schuldsaldoverzekering. Ik ben daar bang voor. Mijn partner en ik dromen van een eigen woning. Maar ik weet dat de schuldsaldoverzekering een pak hoger zal zijn voor mij, ook al ben ik nog jong.

Ik vind dat niet eerlijk want je gaat niet dood van colitis ulcerosa. Ik snap dus niet goed waarom de verzekering meer vraagt. Daarom zal ik me zeker en vast juridisch laten bijstaan voordat ik een contract teken. In de eerste instantie zal het gaan om juridisch advies, dat wil nog niet zeggen dat ik stappen zal ondernemen. Ik wil gewoon een faire deal sluiten, zoals iedereen.