Ik heb mijn nieuwe realiteit leren aanvaarden

crohn-vermoeidheid-charlotte

Ik heb elke dag last, vooral van de vermoeidheid. Buikpijn en dringend naar het toilet moeten, daar heb ik gelukkig niet zoveel last van. Ik hou het ook vaak op. Omdat ik het gevoel heb dat ik niet anders kan.

Op mijn werk of bij vrienden neem ik snel een tabletje als ik voel dat ik naar het toilet moet. Eigenlijk ga ik enkel thuis of bij mijn ouders als het dringend is. Ik kan gelukkig ook bijna alles eten en drinken zonder problemen. Vettig eten mijd ik zoveel mogelijk, maar als ik dan eens frietjes eet, is het ook geen ramp.

Ik merk wel dat ik mijn leven kan indelen in een periode voor en na Crohn. Ik moet nu meer opletten. Ik leefde veel zorgelozer voor ik ziek werd. Ik ben niet ongelukkig door mijn ziekte maar het heeft wel een impact op mijn gemoedstoestand. Na de diagnose ben ik daar toch een jaar niet goed van geweest. Ik zat toen heel slecht in mijn vel, ook omwille van de medicatie die ik toen moest nemen. Ik had het heel moeilijk met mijn lichaam dat veranderde. Langzaamaan leerde ik dat aanvaarden. En nu voel me echt veel beter. Ik kan leven met mijn nieuwe realiteit. En in de zomer loop ik weer gewoon rond in een short, striemen of geen striemen.