Recept: Licht verteerbare hapjes

licht verteerbare gevulde eieren

Geen feest zonder hapjes! Ik ben er alleszins dol op. Ik selecteerde allemaal licht verteerbare en gezonde hapjes, die je ook nog eens snel klaarmaakt. Want het hoeven niet altijd ongezonde kant-en-klare ovenhapjes te zijn. Wedden dat je gasten ervan smullen? Zelfs kinderen zijn er gek op!

Spring naar het recept van:

1. Gevulde eieren

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 10 minuten
  • Klaar in: 20 minuten
  • Porties: vier

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels yoghurt of plattekaas
  • Peper en zout
  • 1 koffielepel fijngesneden peterselie

Stap voor stap

1.

Kook de eieren 10 minuten.

2.

Pel de eieren en snijd ze overlangs door.

3.

Haal het eigeel uit het ei en doe dit in een kommetje.

4.

Meng het eigeel met de yoghurt, fijngesneden peterselie, peper en zout.

5.

Doe het mengsel in het eiwit, eventueel met een spuitzak.

6.

Werk af met peterselie.

2. Minipizza’s met tortilla wraps

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 15 minuten in de oven
  • Klaar in: 30 minuten
  • Porties: 4

Ingrediënten

  • 6 tortilla wraps
  • Enkele eetlepels tomatenpassata
  • Een halve courgette
  • Enkele eetlepels geraspte lightkaas
  • 100 gram hamreepjes 
  • Provençaalse kruiden
  • Peper en zout
  • Ronde uitsteekvorm of glaasje

Stap voor stap

1.

Verwarm de oven voor op 180°C. 

2.

Snijd de courgette in dunne plakjes en grill deze op de grillplaat. Kruid met peper en zout.

3.

Maak kleine pizza’s van de wraps met een ronde uitsteekvorm. 

4.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

5.

Besmeer de minipizza’s of ‘tortizza’s’ met een beetje tomatenpassata.

6.

Beleg ze met de gegrilde courgette en hamreepjes.

7.

Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.

8.

Werk af met wat geraspte kaas. 

9.

Bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Soepstengels of grissini met filet de saxe

Ingrediënten

  • Soepstengels
  • Filet de sax

Stap voor stap

Wikkel een plakje filet de sax rond een soepstengel.

4. Gerookte forelmousse

  • Bereiding: 10 minuten
  • Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte forel
  • 5 eetlepels light sojaroom
  • 1 eetlepel peterselie
  • Peper en zout

Stap voor stap

1.

Mix de forel met de sojaroom in een blender.

2.

Voeg de peterselie toe.

3.

Kruid met peper en zout.

4.

Leg de mousse op lepeltjes.

Smakelijk!